Snelle en voordelige levering

Eiwitshakes voor elk gezond dieet - Welkom bij Supplemento!

Afslank shakes duur? Vaak wel...

Als je weleens bij de Etos voor het schap met eiwitshakes hebt gestaan, weet je dat afvallen een dure grap kan zijn. Gelukkig kan het ook anders. In dit artikel wordt uitgelegd waarom je eventueel voor afslank shakes kunt kiezen, en waar je op moet letten bij je aankoop.

Afvallen kan op vele verschillende manieren. Wie even op dieet websites neust, komt makkelijk 100 verschillende diëten tegen. Natuurlijk heb je geen zin om eerst al die informatie tot je te nemen voordat je een dieet kiest. Gelukkig hoeft dat ook niet, want de verschillende diëten laten zich makkelijk terugbrengen tot 3 verschillende categorieën:

1. Bijna niets eten.
2. Weinig eten.
3. Minder eten en meer bewegen.

De basis van alle diëten is natuurlijk dat je minder calorieën binnenkrijgt dan je nodig hebt. De keuze voor het soort dieet hangt uiteraard af van je doelstelling en waar jij je prettig bij voelt, maar wij raden klanten zelden tot nooit aan om een dieet uit de eerste categorie te volgen. Het voordeel van een dieet uit de tweede categorie is dat je - als je het volhoudt - snel resultaat boekt. Veel populaire diëten beginnen met een periode weinig eten, juist omdat het snelle resultaat een motivatie kan zijn om door te gaan. Uiteindelijk is er maar een dieet waar je blijvend mee door kunt, en dat is het dieet waarin je minder eet en meer beweegt. 

In diëten uit zowel de eerste als de tweede categorie vormen eiwitten een belangrijke rol. Eiwtitten voorkomen spierafbraak, iets waar je lichaam mee begint als je minder calorieën binnenkrijgt dan je verbrandt. Een tweede belangrijk voordeel van eiwitten is dat ze moeilijker verteerd worden, en je langer een verzadigd gevoel geven. Eiwit ondersteunt dus het lijnen, maar hoe krijge je die eiwitten binnen?

Eiwitten zitten in veel van ons voedsel, maar niet altijd evenveel, en ook niet altijd even bruikbaar. Bruikbaar wil zeggen: de mate waarin ons lichaam de opgenomen eiwitten kan gebruiken. Voedsel dat veel eiwit bevat is onder andere kip, vlees, vis, zuivel en ei. Eieren bevatten veel bruikbaar eiwit, maar hebben als nadeel dat het eigeel ons cholesterol verhoogt.

Als je een eiwitrijk dieet wilt gaan volgen, kun je je dus beperken tot de genoemde producten. Helaas is dat niet altijd even praktisch. Een biefstukje bakken op je werk zit er vaak niet in, en hoevaak blijft een eitje tussendoor lekker? Gelukkig is er ook een makkelijk (en zoet!) alternatief: afslank shakes. Deze shakes bevatten veel hoogwaardig - bruikbaar - eiwit. Ze zijn in 30 seconden klaar, en in vele smaken verkrijgbaar. Een slimme keuze dus - we durven zelfs te beweren dat één eiwitshake tussen het ontbijt en de lunch, en nog één tussen de lunch en het avondeten, je heel snel kilo's doet verliezen. Niet alleen omdat je daardoor in deze periodes niet meer snoept, maar ook omdat je dan bij de lunch en bij het avondeten minder eet. 

Waar moet je op letten als je eiwitten koopt? Ten eerste op het soort eiwit dat je koopt, en daarnaast op de prijs. Verder zijn van belang de smaak en de oplosbaarheid - op shakes met klontjes zitten we niet te wachten. Voor de laatste twee punten kijk je het beste even naar de klantenreviews van de shake die je op het oog hebt.

Het soort eiwit heeft invloed op de verteerbaarheid en de bruikbaarheid. Minder goed bruikbare eiwitten verteren langzamer, en geven daardoor langer een verzadigd gevoel. Goed bruikbare eiwitten verteren sneller, en houden je buik daarom minder lang gevuld. Als je voor een optimale bruikbaarheid gaat, kies je voor een wei-eiwit isolaat. Deze eiwitvorm is vooral een goede keuze als je naast je dieet ook gaat sporten, en je spieren optimaal wilt beschermen. Heb je liever extra lang een verzadigd gevoel, dan is het eiwit caseïne de beste keuze. Wil je iets er tussen in, dan kun je kiezen voor een eiwitmix van bijvoorbeeld wei isolaat, wei concentraat, ei-eiwit en caseïne.

De prijs van een goede eiwitshake ligt tussen de 30 en 35 euro per kilogram. Dat is aanzienlijk lager dan de prijzen die je bij de gemiddelde drogist vindt; daar ben je voor producten als Modifast, Protiplus en Weightcare omgerekend tussen de 40 en 50 euro per kilo kwijt. Een kilo eiwitpoeder is goed voor zo'n 35 shakes, dus zo'n 1 euro per shake als je verstandig koopt. Zijn afslank shakes daarmee duur? Voor die euro kun je ook een hamburger of een Snickers kopen. De keus is aan jou!

Liever een shake? Klik dan hier voor onze eiwitshakes!

Nectar Eiwitshakes, probeer ze allemaal!