Snelle en voordelige levering

Eiwitshakes voor elk gezond dieet - Welkom bij Supplemento!

Eiwit shake kopen? Lees hier welke eiwit shake bij jou past!

Steeds meer onderzoek wijst uit dat niet alleen fanatieke sporters behoefte hebben aan extra eiwit, maar dat ook mensen op dieet dagelijks een eiwit shake kunnen gebruiken. Eiwit shakes vormen een lekkere, makkelijke en gezonde manier om in de eiwitbehoefte te voorzien. Want zeg nou zelf, hoeveel kip kun je op een dag hebben? In dit artikel lees je over het verschil tussen de ene eiwit shake en de andere, en bepaal welke eiwit shake past bij jouw doelstelling.

Iedereen die ervaring heeft met afslanken, weet dat veel diëten uitgaan van weinig koolhydraten en veel eiwitten. Deze diëten worden ook wel eiwit-diëten genoemd, of koolhydraatarme diëten. Bekende voorbeelden zijn onder andere de diëten van dr. Dukan en dr. Frank, en het South Beach dieet. Al deze diëten kennen een fase waarin het aantal calorieën geminimaliseerd wordt. In deze fase mag men vaak wel veel eiwitrijk voedsel eten, zoals bijvoorbeeld kip, vis, kwark of een eiwit shake.
Eiwit shake van Nectar

Waarom wel eiwitten en geen koolhydraten?

Simpel gezegd, omdat je van koolhydraten makkelijker dik wordt. Onder koolhydraten verstaan we suiker, vezels en zetmeel. De koolhydraten in suiker en zetmeel zijn te verdelen in twee groepen: de makkelijke, snel verteerbare of enkelvoudige koolhydraten, en de langzame of meervoudige koolhydraten. Het is vooral de eerste groep die veel mensen dik maakt. Omdat deze koolhydraten snel verteerd worden, komen ze allemaal tegelijk in het bloed. Op dat moment heeft het lichaam meer koolhydraten dan het kan gebruiken, en wordt het overschot omgezet in vet. Door dit snelle proces krijg je ook snel weer honger, waardoor je ook snel weer iets tot je neemt..

Wat heeft je eiwit shake hiermee te maken? Eiwitten zijn moeilijker te verteren, en zorgen dus voor een langer verzadigd gevoel. Daarom schrijven veel diëten in deze fase het gebruik van eiwitrijke voedselbronnen voor. Maar wie heeft er tijd en zin om voor de lunch een kipsalade te maken? Dat is twee keer leuk, maar al gauw niet zo praktisch meer. Een eiwit shake is dan een lekkere en simpele oplossing. Klaar in 30 seconden, boordevol hoogwaardige eiwitten, en verkrijgbaar in vele smaken.

Een bijkomend voordeel van een eiwitrijk dieet is wat veel sporters allang wisten: eiwitten zijn goed voor je spieren! Als je op kracht traint, beschadigen je spieren. Dat is niet erg, want juist door het herstelproces wordt je sterker. Maar om het herstel mogelijk te maken, moet je wel genoeg eiwitten eten. Hetzelfde geldt voor iedereen die wil afvallen door flink minder calorieën te nuttigen. Als je lichaam in honger-modus komt, gaat het spieren afbreken om aan eiwitten te komen. Met een dagelijkse eiwit shake voorkom je deze spierafbraak!

Welke eiwit shake past bij mij?

Waar moet je op letten als je een eiwit shake uitkiest? Let in eerste plaats op het soort eiwit in de eiwit shake. Verder zijn van belang de smaak en de oplosbaarheid - op een eiwit shake met klontjes zitten je niet te wachten. Voor de laatste twee punten kijk je het beste even naar de klantenreviews van de eiwit shake die je op het oog hebt. Tot slot speelt de prijs natuurlijk ook een rol.

Het soort eiwit heeft invloed op de verteerbaarheid en hoe goed je lichaam de eiwitten kan gebruiken - de bruikbaarheid. Minder goed bruikbare eiwitten verteren langzamer, en geven daardoor langer een verzadigd gevoel. Goed bruikbare eiwitten verteren sneller, en houden je buik daarom minder lang gevuld. Als je voor een optimale bruikbaarheid gaat, kies je voor een eiwit shake met wei-eiwit isolaat. Deze eiwitvorm is vooral een goede keuze als je naast je dieet ook gaat sporten, en je spieren optimaal wilt beschermen. Heb je liever extra lang een verzadigd gevoel, dan is een eiwit shake met caseïne de beste keuze. Wil je iets er tussen in, dan kun je kiezen voor een eiwit shake met een mix van bijvoorbeeld wei isolaat, wei concentraat, ei-eiwit en caseïne.

Afvallen is niet eenvoudig en op gewicht blijven evenmin. Met elke dag een lekkere eiwit shake maak je het jezelf een stuk makkelijker! Kijk hier voor ons eiwit shake aanbod.

Een lekkere en voordelige eiwit shake koop je op Supplemento.nl!

Meer informatie over eiwit shakes vind je hier en hier.